20.02.2011

ԳԱԶԱՐԻ ՄՇԱԿՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱՆ

Բավական ցրտադիմացկուն մշակաբույս է:Սերմերի ծլման նվազագույն ջերմաստիճանը -3-50C է, լավագույնը` 18-25C: Ծիլերը դիմանում են -4C ցրտերին: Արմատապտուղների աճի համար լավագույն ջերմաստիճանը 18-20C է: 30C-ից բարձր ջերմաստիճանում...

Կատեգորիա Խորհրդատվական նյութեր (Գեղարքունիքի ԳԱՄԿ)

20.02.2011

ԴԴՈՒՄԻ ՄՇԱԿՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱՆ

Դդումը ջերմասեր մշակաբույս է, բայց ձմերուկի և սեխի հետ համեմատ ավելի ցրտադիմացկուն է: Հատկապես ցրտադիմացկուն են Cucurbita pepo տեսակին պատկանող սորտերը:Սերմերը սկսում են ծլել 13-14C ջերմության պայմաններում: Ավելի...

Կատեգորիա Խորհրդատվական նյութեր (Գեղարքունիքի ԳԱՄԿ)

20.02.2011

ԿԱՐՏՈՖԻԼԻ ՏԱՐԱԾՎԱԾ ՀԻՎԱՆԴՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ԴԵՄ ՊԱՅՔԱՐԸ

Ֆիտոֆտորա- Վարակվում են կարտոֆիլի տերևները, ցողունները և պալարները: Կարտոֆիլի պալարագոյացման շրջանում փրերը սկսում են չորանալ: Ընկնում է հիվանդ կարտոֆիլի պահունակությունը: Վարակի սկզբնաղբյուրը հիվանդ պալարներն...

Կատեգորիա Խորհրդատվական նյութեր (Գեղարքունիքի ԳԱՄԿ)

20.02.2011

ՀԱՏԻԿԱԸՆԴԵՂԵՆ ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐԻ ՄՇԱԿՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱՆ

Հատիկաընդեղենային մշակաբույսերը պատկանում են բակլազգիների ընտանիքին, որոնց բնորոշ են հետևյալ ընդհանուր հատկանիշները. նրանց սերմերում սպիտակուցի պարունակությունը 1,5-3 անգամ ավելի է քան ցանկացած այլ մշակաբույսերի մոտ հանդիսանում...

Կատեգորիա Խորհրդատվական նյութեր (Գեղարքունիքի ԳԱՄԿ)

20.02.2011

ԿԱՐՏՈՖԻԼԻ ՊԱԼԱՐՆԵՐԻ ԵՐԿԱՐԱՏԵՎ ՊԱՀՊԱՆՈՒՄԸ

Այսօր դժվար է պատկերացնել, որ կային ժամանակներ, երբ ոչ Ասիայում, ոչ Եվրոպայում, ոչ Հյուսիսային Ամերիկայում չգիտեին կարտոֆիլի մասին: Այն, ցորենից հետո, գրավում է առաջին տեղը բուսական ծագում ունեցող սննդամթերքների շարքում:...

Կատեգորիա Խորհրդատվական նյութեր (Գեղարքունիքի ԳԱՄԿ)

19.12.2010

ԿՈԼՐԱԲԻԻ ՄՇԱԿՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱՆ

Կոլրաբին պահանջում է բերրի, հումուսով հարուստ, թեթև ստրուկտուրային հողեր: Լավագույնը հեղեղատային, տիղմով հարուստ հողերն են, որոնք ապահովված են նաև անհրաժեշտ խոնավությամբ: Հողի նպաստավոր թթվայնությունը` (pH)-ը 6.0 -7.0...

Կատեգորիա Խորհրդատվական նյութեր (Գեղարքունիքի ԳԱՄԿ)

09.12.2010

ՇԱՔԱՐԻ ՃԱԿՆԴԵՂԻ ՄՇԱԿՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱՆ

Շաքարի ճակնդեղը Հայաստանի Հանրապետությունում մշակվող միակ շաքարատու մշակաբույսն է: Շաքարի ճակնդեղի 1 հա-ից կարելի է ստանալ 100ց և ավելի շաքար: Շաքարի ճակնդեղի մշակությունն ունի նաև կերային նշանակություն: 100կգ արմատը պարունակում...

Կատեգորիա Խորհրդատվական նյութեր (Գեղարքունիքի ԳԱՄԿ)

Context- երբ առաջադեմ pagebrowser-ը ակտիվացված է tt_news-ը այս պիտակի փոխարեն օգտագործում է [pi_list_browseresults_displays_advanced] պիտակը Ցուցադրվող արդյունքները 15 to 21 out of 37